11:00

IK Pandora

Referat: Köpingebro IF - IK Pandora

Träningsmatch mot Pandora. Många av töserna känner varandra från skolan och självklart är det mycket pristige i dessa derby matcher, det kommer man aldrig ifrån.

Men det viktigaste är att töserna förblir vänner, man märker att stämningen är go när man tackar varandra för matchen.

Linnea var idag med som åskådare då hon går på en penicillin kur.
Första halvlek parkerar vi oss på motståndarnas planhalva så gott som i 40 minuter. Med bra rörelse och spel radas det ena avslutet upp efter det andra.
Felicia och Emma S på mittfältet som vann mer eller mindra alla sina närkamper, många fina bollar spelades fram till anfallarna Emma och Erica.
Erica fick lämna planen i första halvlek efter 10minuter då hon fick ont i knäet.

Mathilda som var målvakt för Pandora hade fullt upp och hon gör en fantastiskt insats i målet för Pandora. Lite för bra....vet inte hur många målchanser vi missa eller som mathilda rädda.

ÄNTLIGEN!!! sa vi alla när Heidi spelade fram en boll till Felicia och vi fick se nätet rassla. Pandora hade en uppstickare i denna första halvlek men som inte resulterade i något.

Vi sprang bort oss några gånger i backlinjen, blev lite för offensiva!!!
Första halvlek slutar 1-0 till Köpinge inte helt rättvist om man ser till matchen men där får vi skylla på oss själva att vi inte sätter våra chanser.

Humöret på topp trots missarna och kylan. Lite ändringar i uppställningen inför andra halvlek. Stina spela på en kant idag och gjorde det lysande, bra spel till både ytterback, innermittfältarna och anfallarna.

Alexandra spela på mittfältet i andra halvlek, Alex som inte spelat så länge med oss har kommit in i vårt spel bra. Idag fick vi dessutom se henne näta två gånger.
Stuhr fortsätter hela andra halvlek som innermittfältare åter får vi se vilken kondis hon besitter, mycket bra spelfördelare till sina medspelare och modet att utmana och gå på egna avslut. Mycket bra!!!

Vi får en straff då Stina blir fälld inne i straffområdet. Emma får äran att ta den och hon sätter den säkert!!! Då tänkte vi att nu har det lossnat för Emma:)

Men det var inte riktigt Emmas dag, Emma som är stark och snabb som anfallare och hade många fina bollar att jobba med idag men det ville sig inte riktigt. Men det spelar ingen roll...nu är det träningsmatcher och det viktiga är att Emma klarar av de snabba tempoväxlingarna och kan ta avslut.

Alla gör en bra match idag. Det var premiär för Hanna F som spelade sparsamt i båda halvlekarna och det ser lovande ut. Nu hade hon oturen idag att få en armbåge rätt upp i nyllet som senare orsakade både näseblod och migrän.

Erica fick vi inte heller se så mycket av då hon sparas till cupen. Hon hann dock med att göra ett mål under sina 10minuter som anfallare i andra halvlek. Erica har liksom Emma en tempoväxling med boll som gör dem båda till farliga anfallare.

Pandora hade en liten snabb vessla som kom farligt nära målet vid ett par tillfällen, dessa resulterade i att vi rensade bollen till hörnor. Någon hörna var rörig där vi inte riktigt får undan bollen och det var nära Pandora kunde göra mål.

+ till alla i dagens match som slutade 6-0 till KIF ett resultat som kunde varit det dubbla. men oavsätt om det blir 6-0 eller 12-0 så är det viktiga att spela ihop laget och få prova runt på olika positioner.

Nu är det inga fler träningsmatcher. Nästa gång vi spelar så är det DM match.

Vi tackar Pandora för matchen och som aldrig gav sig utan verkligen kämpade på.